Recreatief zwemmen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

 • Zwemvleugels:

  1. Ieder vleugeltje heeft tenminste twee luchtkamers
  2. Het paar vleugeltjes heeft een drijfvermogen van 30 N of meer (een bepaalde opwaartse kracht bij onderdompeling). Dit moet op de vleugeltjes staan.
  3. De vleugeltjes moeten uitgerust zijn met een zogeheten terugslagventiel.
  4. De zwemhulp voldoet aan de NEN-EN 13138-1. Dit moet op de vleugeltjes staan.
  5. Zwemvesten die gemaakt worden voor buitenwater vallen onder een andere NEN-EN norm NEN-EN-ISO 12402. Deze zijn toegestaan.

  Zwemvesten en andere drijfmiddelen:

  1. Het zwemvestje of de drijfhulp heeft een drijfvermogen van 30 N of meer (een bepaalde op- waartse kracht bij onderdompeling). Dit moet op het zwemvest of drijfhulp staan.
  2. Het zwemvest of de drijfhulp voldoet aan de NEN-EN 13138-1. Dit moet op het zwemvest of drijfhulp staan.
  3. De drijfpakjes van Easyswim voor de zwemlessen voldoen aan de NEN-EN 13138-1,-2,-3 norm en kunnen ook gebruikt worden tijdens het vrijzwemmen.

  Praktische tips:

  1. Gebruik het zwemhulpmiddel alleen voor de gewichtsklasse en/ of de lengte die op de verpakking staat aangegeven. Anders is het drijfvermogen niet gegarandeerd.
  2. Let erop dat de ventielen bij het gebruik goed gesloten en ingedrukt zijn.
  3. Gebruik een zwemhulpmiddel nooit in combinatie met een wegwerpluier. Een luier houdt lucht vast. Hierdoor komen de billen boven water komen en kantelt het kindje voorover. Gebruik een speciale zwemluier of zwembroek.
 • Het recreatiebad is standaard geopend tijdens het recreatief zwemmen. Van mei tot september is bij goed weer ook het buitenbad geopend!

 • Als je regelmatig komt zwemmen, is het voordeliger om een badenkaart aan te schaffen. Je profiteert dan van een leuke korting per bezoek. Bekijk de tarieven van een badenkaart hier. 

 • Het mogelijk om je badenkaart te gebruiken om tickets te reserveren voor het vrijzwemmen. Lees hier hoe je met een badenkaart tickets kunt bestellen. Let op: ook met een meerbadenkaart dien je altijd te reserveren! In de ticketshop kun je bekijken hoeveel baden er nog op jouw kaart staan en hoe je deze zelf kunt opwaarderen.

  Wil je gebruikmaken van een badenkaart en heb je nog vragen erover? Klik hier voor meer informatie over het gebruik van een badenkaart.