15 september 2023 - Nieuwsbericht

Resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek

In het voorjaar heeft Maastricht Sport een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd om de kwaliteit van onze dienstverlening en de klanttevredenheid te meten. Eind mei is het klanttevredenheidsonderzoek van het Geusseltbad gestart.

Met behulp van een online vragenlijst en de inzet van enquĂȘteurs op locatie zijn de bezoekers van het Geusseltbad bevraagd. In totaal zijn er 3.975 vragenlijsten ingevuld. We zijn blij dat zoveel mensen hun ervaring met het Geusseltbad hebben gedeeld!

Alle respondenten hebben een uitgebreide vragenlijst ingevuld over hun ervaring met het Geusseltbad. Er zijn vragen gesteld over deze onderwerpen:

  • Tevredenheid algemene zaken
  •  Veiligheid
  • Schoonhouden
  • Lesaanbod en begeleiding
  • Communicatiemiddelen

Resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek
Gemiddeld hebben de respondenten het Geusseltbad met een 8,0 beoordeeld. Ondanks dat we trots zijn op deze mooie score, zijn er ook wat verbeterpunten ontdekt. Zo vond 8% van de bezoekers dat er niet genoeg aandacht is voor de gladheid in het zwembad, was niet iedereen tevreden over de werking van de ticketshop en was 12% van de respondenten ontevreden over het schoonhouden van de toiletten. Omdat we de ervaring van onze gasten heel belangrijk vinden, willen we deze punten graag verbeteren. We gaan bijvoorbeeld de planning van het schoonmaakteam aanpassen, zodat we op drukke momenten extra handjes beschikbaar hebben. Zo kunnen we met meer regelmaat de toiletten controleren en schoonmaken wanneer dit nodig is.

Grootschalig onderhoud van het Geusseltbad
Dit jaar is het alweer 10 jaar geleden dat het Geusseltbad haar deuren opende. Boven op het reguliere onderhoud, is het dus tijd voor grootschalig onderhoud. Dit staat gepland in 2024. Veel van de voorgestelde verbeterpunten worden onderdeel van dit grootschalig onderhoud. Zo gaan we bijvoorbeeld extra maatregelen treffen tegen gladheid en vindt er achterstallig onderhoud plaats, wat bijdraagt aan een betere ervaring van een bezoek aan het Geusseltbad.

Wil je meer lezen over het onderzoek?
Bekijk het volledige onderzoeksrapport op de website van Gemeente Maastricht: www.maastrichtincijfers.nl/onderzoeken