Turbo zwemcursus

Zwemles - Kinderen - Turbo

Wil jij jouw kind op een leuke en snelle, maar ook verantwoorde manier het zwemdiploma A, B of C laten halen? Dat kan in de Zomer- en Kerstvakantie! Samen met Timo en Tina Turbo beleeft jullie kind iedere dag een nieuw en onvergetelijk zwemavontuur, waarbij ze alle vereisten voor het diploma leren middels de EasySwim methode. Wij maken van jouw kind een Turboheld!Ken je Timo en Tina Turbo al? Zij hebben in slechts 10 dagen tijd hun zwemdiploma gehaald in het Geusseltbad; wat een Turbohelden! Ook jij kunt in de schoolvakantie – net als Timo en Tina – een echte Turboheld worden. Je gaat 10 dagen lang je eigen wateravontuur beleven, door dagelijks drie uurtjes op turbotraining te gaan! Elke dag beleef je een nieuw avontuur, in en rondom het water. Zo ga je met je eigen vlot naar de overkant, spring je als een echte Turboheld met kleren aan het water in en schiet je als een speer door het zwembad, dat is pas stoer! Je leert tal van Turbohelden-trucjes aan de hand van de EasySwim methode, zodat je alle vereisten voor je diploma onder de knie krijgt. Je heldendaden worden beloond, maar de mooiste prijs ontvang je natuurlijk aan het einde: je heldencape én zwemdiploma A , B of C!Voor wie?

De 10-daagse Turbohelden cursus voor zwemdiploma A is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, die enigszins watervrij zijn. De cursus is dan ook niet geschikt voor iedereen. Vooraf moeten kinderen ‘voorzwemmen’, om te bekijken of ze in aanmerking komen voor de Turbo zwemcursus.

De volgende vaardigheden worden vooraf getoetst:

  •     In borstdiep water durven springen
  •     Zelfstandig een voorwerp van de bodem pakken in borstdiep water
  •     Zelfstandig drijven op de buik met het gezicht in het water
  • ​    Zelfstandig drijven op de rug, met oren in het water

Ook kinderen die al op zwemles zitten kunnen versneld hun diploma halen tijdens de turbocursussen. Afhankelijk van het lesniveau, wordt bepaald hoeveel turbodagen zij nodig hebben om op te gaan voor het zwemdiploma A, B of C.

Over de cursus

Wanneer kinderen het voorzwemmen goed doorstaan, gaan ze in groepjes van maximaal 5 kinderen aan de slag met Timo & Tina! Tijdens de Turbocursus zijn kinderen onbewust intensief bezig met het leren van alle vereisten voor het zwemdiploma. De drie uur durende turbotrainingen zijn zo ingericht dat alle technieken op een leuke en gevarieerde manier aan bod komen. Na het succesvol doorlopen van hun 10-daagse ‘heldenavontuur’, mogen de kinderen afzwemmen en ontvangen ze bij succes hun gepersonaliseerde Nationale Zwemdiploma. Dit is alle Turbohelden tot nu toe gelukt!

Wanneer?

De turbocursussen vinden plaats in de grotere schoolvakanties: de Zomer- en Kerstvakantie. De lesroosters worden hieronder gepubliceerd zodra ze beschikbaar zijn. 

Inschrijven voor een turbocursus kan via de knop op deze pagina. 
Let op:maak eerst een account aan bij het Geusseltbad en klik vervolgens de gewenste cursus aan.

Kosten

De kosten van de 10-daagse Turbocursus voor zwemdiploma A bedragen € 825 (incl. gebruik EasySwim zwempakje). Voor zij-instromers die al zwemles hebben en hun diploma sneller willen behalen, wordt een aangepast tarief berekend op basis van het huidige zwemniveau.

Ook kinderen die in turbotempo hun B- of C-diploma willen behalen, kunnen aansluiten bij de cursus. De kosten hiervoor bedragen € 355.