ABC zwemlessen

Zwemles - Kinderen - ABC

Ben je op zoek naar goede én leuke zwemlessen op een toplocatie in Maastricht? Zoek niet verder! Bij het Geusseltbad geniet jouw kind van actieve, leerzame en vooral plezierige zwemlessen, in een moderne omgeving waar ook de ouders en begeleiders aangenaam kunnen vertoeven. Zwemlessen bij het Geusseltbad zijn in alles gericht op een leven lang zwemplezier: ervaar het zelf!

EasySwim lesmethode

Ons zwemlesplan is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar. We werken met de internationaal erkende EasySwim methode, waarbij het plezier van het kind centraal staat. Tijdens de lessen maken we gebruik van speciale zwempakjes en speelse lesmaterialen, die perfect aansluiten bij de belevingswereld van kinderen, waardoor ze de lesstof makkelijker eigen maken. 

Dankzij het EasySwim zwempakje kunnen de kinderen vrij bewegen en voelen ze zich veilig en vertrouwd in het water. Zo kunnen ze spelenderwijs ervaren waaróm ze iets op een bepaalde manier moeten doen. Dat past veel beter bij de logica van een kind, waardoor de lesstof beter blijft hangen. Ook staat de zweminstructeur of zweminstructrice bij de kinderen in het zwembad, wat zorgt voor betere ondersteuning, meer persoonlijke aandacht en een hoger leerrendement.

Bekijk de video over de EasySwim lesmethodeTarieven & lestijden

De zwemlessen duren 45 minuten en er wordt gebruikt gemaakt van een EasySwim-zwempakje. Er kan gekozen worden voor één of twee keer zwemles per week:

  • 2 x per week: op maandag en donderdag
  • 1x per week: op dinsdag, vrijdag of zaterdag

Bij inschrijven komt het kind eerst op de wachtlijst te staan. Zodra er een nieuwe lesgroep start op de dag en tijd van jullie voorkeur, wordt er contact opgenomen. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de populariteit van de gekozen les. Bij flexibele beschikbaarheid kan er doorgaans sneller gestart worden. 

Bekijk de download op deze pagina voor het lesrooster en onze tarieven.Voordelen van zwemles bij het Geusseltbad

  • Superleuke lesmethode

  • Overzichtelijke groepjes

  • Een vaste prijs voor elk diploma

  • Moderne faciliteiten en gratis parkeren

  • Comfortabel meekijken vanaf de tribune

  • Gratis oefenuurtjes voor kinderen op zwemles

  • Gratis watervrijlessen voor kinderen op de wachtlijst


Sta je op de wachtlijst? 
Kom naar de GRATIS watervrijlessen!

Om jouw kind alvast voor te bereiden op de zwemlessen bij het Geusseltbad, bieden wij gratis watervrijlessen aan. Tijdens deze lessen ga je samen met je kind het water in. Onder begeleiding van een zweminstructeur, krijg jullie speelse oefeningen zodat jouw kind alvast vertrouwd raakt met alle aspecten van het water. Denk hierbij aan onderwater gaan, drijven, spetteren en springen.

De watervrijles is elke zondag van 08:30 tot 09:00 uur (gratis voor alle kinderen op de wachtlijst, ouders betalen recreatief tarief). Aansluitend kunnen jullie gezellig samen familiezwemmen in het recreatiebad!

Aanmelden voor de watervrijles

Zit je op zwemles bij het Geusseltbad? 
Kom samen EXTRA oefenen!

Het oefenuurtje is er voor alle kinderen die al op zwemles zitten in het Geusseltbad en die samen met hun ouders extra willen oefenen. Met behulp van stuurkaarten en tips en instructies van de zweminstructeur kunnen jullie samen op een leuke manier aan de slag om de vaardigheden voor het A-diploma extra te oefenen.

Het oefenuurtje is elke zondag van 11:30 tot 12:30 uur (gratis voor alle zwemles-kinderen, ouders betalen recreatief tarief). Na de zwemles kunnen jullie recreatief zwemmen in onze baden!

Aanmelden voor het oefenuurtjeVragen?

Wil je meer weten over onze EasySwim zwemlessen of heb je een aanvullende vraag over ons aanbod? Stel je vraag via zwemlessen@maastricht.nl of bel met onze informatiebalie via 043-350 4500.