Turbo zwemmen

Zwemles - Kinderen - Turbo

Behaal jouw zwemdiploma in slechts 10 dagen

Wil jij jouw kind op een leuke en snelle, maar ook verantwoorde manier het zwemdiploma A, B of C laten halen? Dat kan! Samen met Timo en Tina Turbo beleeft jullie kind tijdens onze Turbocursus iedere dag een nieuw en onvergetelijk zwemavontuur, waarbij alle vereisten voor het zwemdiploma op speelse wijze aan bod komen. Wij maken van jouw kind een Turboheld, mét diplomagarantie! 

Hieronder vind je informatie over de eerstvolgende cursusmogelijkheid en praktische informatie.
 Over de Turbocursus

Voor wie?

De 10-daagse Turbohelden cursus voor zwemdiploma A is er voor kinderen vanaf 5 jaar, die enigszins watervrij zijn. De cursus is dus niet voor iedereen geschikt. Vooraf moeten kinderen ‘voorzwemmen’, om te bekijken of ze mee kunnen doen. De volgende vaardigheden worden dan getoetst:

  • In borstdiep water durven springen
  • Zelfstandig een voorwerp van de bodem pakken in borstdiep water
  • Zelfstandig drijven op de buik met het gezicht in het water​
  • Zelfstandig drijven op de rug, met oren in het water

Kinderen kunnen met de Turbocursus ook hun diploma B of C versneld halen. Ook hiervoor geldt dat de kinderen eerst moeten voorzwemmen om te bepalen of ze kunnen deelnemen aan de cursus. De Turbocursus voor zwemdiploma B of C duurt 5 dagen.

Cursusopbouw

Wanneer kinderen het voorzwemmen goed doorstaan, kunnen ze in de gewenste periode beginnen met de Turbocursus. In groepjes van maximaal 5 kinderen gaan ze aan de slag met Timo & Tina. Tijdens de lessen zijn ze onbewust intensief bezig met het leren van alle vereisten voor het zwemdiploma. De drie uur durende turbotrainingen zijn zo ingericht dat alle technieken op een leuke en gevarieerde manier aan bod komen. Na het succesvol doorlopen van hun 10- of 5-daagse ‘heldenavontuur’, mogen de kinderen afzwemmen en ontvangen ze bij succes hun Nationale Zwemdiploma. 

Diplomagarantie

Zwemveiligheid staat bij ons voorop. Als een kind na de cursus nog niet goed genoeg kan zwemmen en het diploma dus nog niet haalt, kan hij of zij zonder meerkosten door in de reguliere lessen. Dat is de diplomagarantie die wij bij onze Turbocursussen bieden. Zo wordt elk kind een Turboheld: vroeg of ietsje later.


Turbocursussen op de planning

Er zijn meerdere cursussen per jaar, met name in de grotere schoolvakanties (zomer en kerst). De eerstvolgende cursussen vind je hieronder. Voorafgaand aan de cursus moeten de kinderen voorzwemmen, om te bekijken of de cursus voor hen geschikt is.

> Kerstvakantie

Diploma Periode Zwemlessen Diplomazwemmen
A 27 dec t/m 7 jan Maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00 uur Vrijdag 7 jan van 11.00-12.00 uur
B/C 27 dec t/m 31 dec Maandag t/m vrijdag
van 09.00-12.00 uur
Vrijdag 31 dec
van 11.00-12.00 uur


Voorzwemmen vindt plaats van 13.15 - 13.45 uur op:

  • 27 oktober
  • 3 november
  • 10 november

Zijn jullie op deze momenten verhinderd? Neem dan contact op met zwemlessen@maastricht.nl.


> Zomervakantie (van 23 juli t/m 4 september)
meer informatie volgt later.


Inschrijven

Zodra je je inschrijft, komt het kind eerst op de wachtlijst te staan. Zodra er een nieuwe lesgroep start op de dag en tijd van jullie voorkeur, wordt er contact opgenomen. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de populariteit van de gekozen les. Bij flexibele beschikbaarheid kan er doorgaans sneller gestart worden. 
Schrijf jouw kind nu in
Let op: maak eerst een account aan (‘aanmelden als nieuwe gebruiker’) en klik vervolgens de zwemles van jullie voorkeur aan. We nemen contact op zodra jullie kunnen starten!

Kosten

Turbo A

€ 872,60*

Turbo B of C

€ 376,35

Inschrijfgeld (inclusief pasje)

€ 15,00

Voor kinderen die al op zwemles zitten bij het Geusseltbad geldt een aantrekkelijke kortingsregeling, op basis van het zwemniveau. Neem contact op met zwemlessen@maastricht.nl voor meer informatie.