Turbo zwemmen

Zwemles - Kinderen - Turbo

Behaal jouw zwemdiploma in slechts 10 dagen

Wil jij jouw kind op een leuke en snelle, maar ook verantwoorde manier het zwemdiploma A, B of C laten halen? Dat kan! Samen met Timo en Tina Turbo beleeft jullie kind tijdens onze Turbocursus iedere dag een nieuw en onvergetelijk zwemavontuur, waarbij alle vereisten voor het zwemdiploma op speelse wijze aan bod komen. Wij maken van jouw kind een Turboheld, mét diplomagarantie! 

Hieronder vind je informatie over de eerstvolgende cursusmogelijkheid en praktische informatie.
 Over de Turbocursus

Voor wie?

De 10-daagse Turbohelden cursus voor zwemdiploma A is er voor kinderen vanaf 5 jaar, die enigszins watervrij zijn. De cursus is dus niet voor iedereen geschikt. Vooraf moeten kinderen ‘voorzwemmen’, om te bekijken of ze mee kunnen doen. De volgende vaardigheden worden dan getoetst:

  • In borstdiep water durven springen
  • Zelfstandig een voorwerp van de bodem pakken in borstdiep water
  • Zelfstandig drijven op de buik met het gezicht in het water​
  • Zelfstandig drijven op de rug, met oren in het water

Kinderen kunnen met de Turbocursus ook hun diploma B of C versneld halen. Ook hiervoor geldt dat de kinderen eerst moeten voorzwemmen om te bepalen of ze kunnen deelnemen aan de cursus. De Turbocursus voor zwemdiploma B of C duurt 5 dagen.

Cursusopbouw

Wanneer kinderen het voorzwemmen goed doorstaan, kunnen ze in de gewenste periode beginnen met de Turbocursus. In groepjes van maximaal 5 kinderen gaan ze aan de slag met Timo & Tina. Tijdens de lessen zijn ze onbewust intensief bezig met het leren van alle vereisten voor het zwemdiploma. De drie uur durende turbotrainingen zijn zo ingericht dat alle technieken op een leuke en gevarieerde manier aan bod komen. Na het succesvol doorlopen van hun 10- of 5-daagse ‘heldenavontuur’, mogen de kinderen afzwemmen en ontvangen ze bij succes hun Nationale Zwemdiploma. 

Diplomagarantie

Zwemveiligheid staat bij ons voorop. Als een kind na de cursus nog niet goed genoeg kan zwemmen en het diploma dus nog niet haalt, kan hij of zij zonder meerkosten door in de reguliere lessen. Dat is de diplomagarantie die wij bij onze Turbocursussen bieden. Zo wordt elk kind een Turboheld: vroeg of ietsje later.
 Op de planning

De turbocursussen vinden plaats in de kerst- en zomervakanties. De eerstvolgende cursussen vind je hieronder. Om deel te nemen aan de cursus moeten de kinderen eerst voorzwemmen. Hierbij kijkt de zweminstructeur of de cursus geschikt is voor het kind.

> Kerstvakantie (van 23 december 2022 t/m 8 januari 2023)
De inschrijvingen zijn nog niet geopend. Meer informatie volgt later.

> Zomervakantie (van 23 december 2022 t/m 8 januari 2023)
De inschrijvingen zijn nog niet geopend. Meer informatie volgt later.

 Kosten

Turbo A € 890,00*
Turbo B of C € 390,00
Inschrijfgeld (inclusief pasje) € 15,00

Voor kinderen die al op zwemles zitten bij het Geusseltbad geldt een aantrekkelijke kortingsregeling, op basis van het zwemniveau. Neem contact op met zwemlessen@maastricht.nl voor meer informatie.