COVID-Fit-zwemmen

Zorgzwemmen

Herstel na het coronavirus

COVID-Fit-zwemmen is een beweegprogramma in het water voor mensen die herstellend zijn van het coronavirus. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met ‘Fysiotherapiepraktijk de Heerderrein’.
Meld je aan voor COVID-Fit-zwemmen

Het is inmiddels wel bekend dat het coronavirus veel schade kan aanrichten aan het lichaam. Dit kan effect hebben op het ademhalingssysteem, maar ook op andere vitale organen zoals het hart, lever en nieren. Voor iedereen zijn deze effecten en het herstelproces anders. Tijdens de lessen ga je daarom in het water werken aan je eigen doel en op je eigen niveau. Lees meer over de voordelen van bewegen in water.

Over de lessen

In een groep voer je, onder leiding van een deskundige ervaren instructeur, 15 minuten verschillende oefeningen uit in borstdiep-water. De intensiteit en tempo van de oefeningen kun je zelf verhogen of verlagen. De les begint en eindigt met 15 minuten ontspannen vrijzwemmen. Tijdens de lessen worden de nodige rustmomenten ingelast. Op deze momenten is er tijd om contact te leggen met lotgenoten en ervaringen te delen. Het contact met lotgenoten is een belangrijk onderdeel van het COVID-Fit-zwemmen.

De les vindt elke donderdag plaats in het combibad. Pilotlessen hebben uitgewezen dat dit bad zich het beste leent voor dit programma, vanwege de temperatuur en diepte van het bad. Om verantwoord deel te nemen, adviseren we om dit te overleggen met je arts of fysiotherapeut.
 Rooster

Donderdag 08.00 - 08.45 uur Combibad


Kosten

Zodra je een bevestiging hebt ontvangen kun je starten in deze groep. Deelnemen kan met een los ticket of een zorgbadenkaart. Deze zijn te koop bij de informatiebalie. Let op: het is alleen mogelijk om met pin te betalen!
 

Losse les € 5,70
Losse les 65+ € 5,10
10-zorgbadenkaart (6 maanden geldig) * € 48,40
25-zorgbadenkaart (14 maanden geldig) * € 107,00
50-zorgbadenkaart (26 maanden geldig) * € 186,00


* Bij een zorgbadenkaart betaal je eenmalig € 5,00 extra voor een toegangspasje. Deze pas blijft jouw eigendom en kun je steeds opnieuw opwaarderen.