22-04-2020 | Update coronavirus

Sportaccommodaties gesloten, activiteiten stopgezet

In navolging van de maatregelen van het kabinet zijn sinds 15 maart tot en met 19 mei alle binnensportaccommodaties van Maastricht Sport, waaronder ook het Geusseltbad, gesloten. Daarnaast bekijken we momenteel op welke wijze en onder welke voorwaarden onze buitensport accommodaties weer in gebruik genomen kunnen worden.
 Geusseltbad is gesloten

  • Alle programma's en activiteiten in het Geusseltbad zijn stopgezet.
  • Alle badenkaarten en online gekochte losse kaartjes voor recreatief- en banenzwemmen worden automatisch verlengd.
  • AquaFit reserveringen kunnen zodra het Geusseltbad weer open gaat, verplaatst worden naar een nieuwe datum. 
  • Alle 4-wekenkaarten worden automatisch verlengd.


Binnen- en buitensportaccommodaties gesloten
Alle sportaccommodaties zijn gesloten voor gebruik. Op 7 april informeerde wethouder Bert Jongen de raad over het besluit van de gemeente Maastricht om sportverenigingen vrij te stellen van de gebruiksvergoeding zolang de locaties gesloten dienen te blijven en het gebruik van deze sportaccommodaties niet mogelijk is.

In eerste instantie heeft Maastricht Sport de landelijke maatregelen en initiatieven voor sportverenigingen en sportorganisaties afgewacht. In de tussentijd heeft wethouder Bert Jongen een onderzoek opgestart en gevraagd om de algemene gebruiksvoorwaarden van zowel het Geusseltbad, als de binnen- en buitensport accommodaties door te nemen. De vraag is gesteld of Maastricht Sport als gebruikgever nog gebruiksvergoedingen in rekening mag brengen, ondanks het feit dat geen gebruik meer mogelijk is, omdat alle locaties verplicht gesloten zijn op grond van de ‘Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg’. 

Onderzoek naar de algemene gebruiksvoorwaarden van zowel het Geusseltbad, als de binnen- en buitensport accommodatie heeft uitgewezen dat voor de duur dat de locaties gesloten dienen te blijven, en Maastricht Sport geen gebruiksobject ter beschikking kan stellen, géén gebruiksvergoeding verlangd kan worden. Dit geldt voor alle incidentele gebruiksovereenkomsten tot de overeenkomsten voor de duur van één seizoen voor gebruik van de zwembaden, binnensportlocaties en buitensportlocaties. De verenigingen zullen hier automatisch bericht over ontvangen.

Huurovereenkomsten inzake: kleed-/clubgebouwen, horecagelegenheden verbonden aan sportfaciliteiten, kantoor-/winkelruimten en sportmedische- annex fitnessruimte, worden hierin buiten beschouwing gelaten. Zij zullen apart bericht ontvangen.


Sport- en beweegaanbod stopgezet
Alle sportlessen georganiseerd door Maastricht Sport worden met ingang van vandaag stopgezet tot nadere berichtgeving.


Onderwijsprogramma’s stopgezet
Alle programma’s van Maastricht Sport binnen het primaire onderwijs gaan niet door. Ook de naschoolse activiteiten worden geannuleerd.


Activiteiten & evenementen van Maastricht Sport
Alle activiteiten en evenementen zijn afgelast. Heeft u hier vragen over, neem contact op met de contactpersoon van het evenement.


Vragen?
Neem contact op met onze informatiebalie via info@maastrichtsport.nl« naar het nieuwsoverzicht