22-08-2018 | Recordzomer Geusseltbad

Afgelopen zomervakantie werd er door zo’n 40.000 bezoekers gebruik gemaakt van de uiteenlopende faciliteiten van het Geusseltbad in Maastricht, dat dit jaar haar 5-jarig jubileum viert. Dit is ruim 40% meer dan in de zomervakantie van vorig jaar. De jaarlijkse stijging in populariteit van het zwembad maakte deze zomer de beste sinds het Geusseltbad haar deuren opende in 2013. Op de drukste dag – dinsdag 7 augustus 2018 – werd een bezoekersaantal van 2.300 gehaald.
 

Zomeranimatie

De hoge temperatuten waren natuurlijk directe aanleiding voor het flinke aantal bezoekers, dat verkoeling zocht in het buitenbad en de vier binnenbaden van het Geusseltbad. Echter werd er ook de hele zomer gezorgd voor voldoende vertier. Zo was er vier dagen per week een variërend animatieprogramma in de binnenbaden en op de ligweide, waardoor bezoekers zich o.a. konden vermaken met de waterstormbaan, de “buikschuifsjoelbak” en een potje AquaSoccer. Volwassenen konden van maandag tot en met donderdag in beweging blijven met sportieve groepslessen en banenzwemmen. Ook kon de werkende Maastrichtenaar doordeweeks genieten van een verkoelende plons tijdens het voordelige Happy Hour zwemmen tussen 16.00-18.00 uur. Al met al bleek het aanbod en het Geusseltbad een aantrekkingskracht te hebben op een divers en ook internationaal publiek, dat wekenlang genoot van de gezellige sfeer en moderne faciliteiten.


Pluim voor de toezichthouders

De grote bezoekersaantallen en hitte waren een flinke opgave voor de toezichthouders, die de veiligheid in en om de zwembaden van het Geusseltbad moeten waarborgen. Dankzij hun voortdurende alertheid verliepen de tropische zomerweken zonder noemenswaardige incidenten. De zwemveiligheid kwam gedurende de zomervakantie niet in het gedrang.

Pedro Maas, toezichthouder Geusseltbad, kijkt terug op een fantastische zomer. “Het was absoluut een pittige klus; met hoge temperaturen, voortdurende drukte en lange dagen. De mensen stonden voor tien uur al te trappelen bij de ingang om een plek te veroveren op de ligweide. Het werd enorm gewaardeerd dat er ligstoelen en parasols aanwezig waren, dat is maar in weinig buitenbaden het geval. In augustus hebben we nog een lading nieuwe parasols ontvangen.”

“De sfeer in en om de zwembaden was heel positief. Tot ons grote plezier hebben we deze zomer veel Maastrichtenaren mogen ontvangen die voor het eerst in het Geusseltbad kwamen en aangenaam verrast waren door het zwembad. We hebben veel complimenten gekregen van het zeer gevarieerde publiek. Met name toeristen spraken regelmatig hun waardering uit voor het goede toezicht, de kwaliteit en hygiëne van de baden en de faciliteiten van het Geusseltbad, iets wat in hun regio’s ontbrak. Ook merkten we dat veel Belgen uit de omgeving van Luik hun weg naar het Geusseltbad gevonden hebben.”

“De veiligheid van onze bezoekers staat steevast op één. We zijn er dan ook trots op dat ons nauwe toezicht ertoe geleid heeft dat er geen noemenswaardige incidenten voorgevallen zijn en dat de zwemveiligheid van onze bezoekers gewaarborgd is gebleven. Met zoveel bezoekers en activiteiten in en om het water was het non-stop opletten geblazen, maar dankzij het goede team hebben we het uitstekend kunnen doorstaan.” 


Seizoensafsluiting 

Met de positieve weersverwachtingen in het vooruitzicht, zal de zomer van 2018 zich nog uitrekken tot in September. In het naseizoen – van maandag 20 augustus t/m zaterdag 22 september – zal het buitenbad bij goed weer dagelijks geopend zijn van 12.00-18.00 uur. Daarnaast zijn de binnenbaden dagelijks geopend; op weekdagen van 10.00-16.00 uur en in het weekend van 11.00-17.00 uur, met ruimere openingstijden op de woensdagmiddag (tot 18.00 uur) en familiezwemmen op zondagochtend (van 09.00-11.00 uur).

Na een zomer vol verkoeling voor de baasjes, wordt het seizoen op zondag 23 september traditioneel afgesloten met de razend populaire Hondenplons. Een hele hoop trouwe viervoeters zullen dan voor de laatste keer van het jaar gebruik maken van het buitenbad. Voor €1,00 per hond en per persoon (incl. een tombola-lot per kaartje) kan men van 12.00-16.00 uur naar hartenlust komen spelen en spartelen in het water. « naar het nieuwsoverzicht