24-04-2019 | Opening buitenbad

Maastricht Sport volop in voorbereiding voor opening buitenbad

Vanaf 1 mei is de ligweide van het Geusseltbad bij goed weer geopend voor een dag vol zon, gezelligheid en spetterplezier. En daar komt best wat bij kijken! Het gebruiksklaar maken van het buitenbad is namelijk niet zomaar een kwestie van het bad vullen en de deuren openen. De technische dienst van Maastricht Sport is al enkele weken bezig met het gereedmaken van het bad, de groene ligweide en het buitenterras. Daarbij zijn ze ook aan de slag gegaan met de verbeterpunten uit het recente klanttevredenheidsonderzoek.

Nieuwe voorzieningen
Uit het klanttevredenheidsonderzoek van afgelopen najaar bleek dat bezoekers enkele verbeterpunten hadden voor de ligweide. Ze vroegen met name om meer schaduw, aankleding en beschutting rond het bad. Voor de start van het nieuwe zomerseizoen zijn deze verbeterpunten aangepakt. Zo zijn erin totaal 9 snelgroeiende bomen (Tulpen- en Amberbomen) geplant die binnen 3 tot 5 jaar voor aangename schaduwplekken zullen gaan zorgen. Voor dit jaar kunnen bezoekers verkoeling vinden onder één van de maar liefst 150 nieuwe parasols. Voor onze sportieve bezoekers zijn er nieuwe speelvoorzieningen aangelegd, waaronder een volleybalveld én een speeltuintje voor de kleintjes.7 dagen vullen!
Naast de nieuwe aanwinsten worden ook de bestaande voorzieningen weer zomerklaar gemaakt. De buitenbaden en de betegeling zijn hersteld en gereinigd, het grasveld is onder handen genomen en de plantenbakken staan er weer mooi bij. Pas als dit alles af is, is het tijd om het bad te gaan vullen. In het buitenbad gaat zo’n 480.000 liter water en het duurt dan ook 7(!) volle dagen om het buitenbad te vullen. Het bad wordt gevuld met gezuiverd drinkwater met een temperatuur van 15 graden. En tja, aangenaam is natuurlijk anders. Daarom wordt het water verwarmd tot 24 graden, een temperatuur die de hele zomer aangehouden wordt. Dit doen we door middel van de zonnecollector die op het dak van het Geusseltbad ligt. En is er even te weinig zon? Dan zorgt onze warmtepompinstallatie ervoor dat onze bezoekers elke zomerdag genieten van een aangename watertemperatuur.

Gezond en schoon zwemwater
Als laatste stap worden er diverse chemicaliën toegevoegd voor gezond en schoon zwemwater. Dat klinkt misschien akelig, maar het is leuk om te weten dat wij het chloor voor ons water zelf op locatie produceren. Dit maken wij van… keukenzout! Dit zorgt niet alleen voor een veiliger en efficiënter proces maar is ook beter voor ons milieu. Wanneer het water de juiste waardes heeft en deze geregistreerd en geïnspecteerd zijn door de Provincie is het bad klaar voor een zomer vol veilig en hygiënisch zwemplezier.

Het buitenbad is in het voor- en naseizoen bij goed weer geopend van 12.00 tot 18.00 uur. In de zomervakantie kun je om 10.00 uur al genieten van de eerste zonnestralen. Op de homepage www.geussseltbad.nl kun je dagelijks de actuele status van het bad bekijken.« naar het nieuwsoverzicht