31-05-2021 | Nieuwe versoepelingen voor binnen- en buitensport

Yes, we gaan het weekend in met fantastisch nieuws!
Het kabinet maakte vandaag bekend; stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni worden de voorwaarden voor binnen- en buitensport verder versoepeld. Dit betekent dat wij alle activiteiten weer hervatten vanaf maandag 8 juni.

Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. 

Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan. Kleedkamers, douches en sauna’s gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
 « naar het nieuwsoverzicht