27-11-2020 | Mondkapjesplicht in plaats van dringend advies

Per 1 december 2020 geldt er een landelijke mondkapjesplicht in alle publiek toegankelijke binnenruimten waaronder zwembaden. Dit betekent dat vanaf deze datum, alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht zijn om een mondkapje te dragen tijdens het betreden van het Geusseltbad. Bezoekers die geen mondkapje (willen) dragen in het gebouw wordt de toegang geweigerd. 

Wanneer draag je een mondkapje?

Voor binnenkomst dien je het mondkapje op te zetten. Vanaf de kleedkamers naar de zwemzaal hoeft er door zwemmers geen mondkapje te worden gedragen. Ouders/begeleiders (niet zwemmers) dienen het mondkapje wel op te houden, ook in de zwemzaal. Bij het verlaten van de kleedkamers richting de uitgang dient iedereen het mondkapje weer te dragen. 

Welke mondkapjes mag je gebruiken?
Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje. Gebruik alleen een niet-medisch mondkapje. Dit kan een wegwerpexemplaar of een stoffen exemplaar zijn.

Uitzonderingen
De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.

Geldende corona-huisregels
De op dit moment geldende corona-huisregels blijven van toepassing. Omdat deze n.a.v. ontwikkelingen kunnen veranderen, dien je deze voor élk bezoek te bekijken.

Bekijk de actuele huisregels op www.geusseltbad.nl/huisregels« naar het nieuwsoverzicht