02-07-2020 | Herstart recreatief zwemmen

Vanaf maandag 6 juli opent het Geusseltbad weer voor recreatief zwemmen. Sinds half mei werden de zwemactiviteiten in ons multifunctionele zwembad gefaseerd hervat binnen de geldende corona-richtlijnen en maatregelen van RIVM en de Zwembadbranche. Met de recente versoepelingen gaat het Geusseltbad over op het “voorlopig nieuwe normaal” en is 95% van alle zwembadactiviteiten weer hervat. Zo gaan we gelukkig een zomer tegemoet vol zwemplezier!
Binnen- en buitenbad weer open voor recreatief zwemmen

De kabinetsversoepelingen van vorige week komen precies op tijd: het recreatiebad is de afgelopen weken gerenoveerd en vanaf maandag weer klaar voor gebruik!  En met een zonovergoten zomer in het vooruitzicht, zijn wij verheugd te melden dat ook het buitenbad weer open kan voor recreatieve bezoekers.


Huisregels

Er kan deze zomer dus volop waterpret beleefd worden in het Geusseltbad, hoewel een bezoek aan het zwembad er in corona-tijd wel anders uit ziet. Zo moeten bezoekers vooraf reserveren voor een tijdsblok; van 09.00 tot 13.00 uur of van 13.30 tot 17.30 uur. Binnen deze tijdsblokken kan men dagelijks gebruik maken van het recreatiebad en bij goed weer ook van het buitenbad en de ligweide.

Bij aanschaf van een ticket geven bezoekers aan geen klachten te hebben en akkoord te gaan met de aanvullende corona-huisregels, die gelden vanaf maandag 6 juli. Zo moeten volwassenen in en om het water 1,5 meter afstand houden en moeten jongeren van 13 tot 18 jaar deze afstand ook bewaren tot volwassenen. Deze afstandsbeperking geldt niet voor kinderen en jongeren tot 18 jaar onderling. Omwille van de hygiëne zijn er desinfectiepunten voorzien, is vooraf douchen verplicht en is schreeuwen en zingen niet toegestaan. Wel kunnen bezoekers weer regulier gebruik maken van toiletten, douches, kleedhokjes en kluisjes en staan ook de ligbedden en parasols als vanouds klaar op de ligweide.


Zwemactiviteiten worden voortgezet

Maastrichtenaren kunnen deze zomer lekker actief blijven, want de onlangs hervatte zwemactiviteiten worden zo veel mogelijk voortgezet in de zomervakantie. Zo kan men elke dag banenzwemmen, zijn er diverse sportieve groepslessen als AquaJoggen, AquaYoga Float en zwangerschapszwemmen en kunnen de allerkleinsten kennis komen maken met het water tijdens de ouder-kind lessen. Voor de kinderen die al zwemles volgen in het Geusseltbad organiseren we zomerzwemlessen, zodat zij aan hun zwemtechniek kunnen blijven werken en misschien zelfs hun zwemdiploma kunnen behalen. Ook worden er 10-daagse Turbo cursussen georganiseerd. Zorggroepen en verenigingen hebben de mogelijkheid gekregen om hun activiteiten de volledige zomervakantie voort te zetten. Er is dus genoeg te doen!« naar het nieuwsoverzicht