09-05-2019 | Active+

Haal meer uit je zwemtraining met Active+ banenzwemmen!

De gezondheidsvoordelen van zwemmen zijn breed bekend. Banenzwemmen is dan ook zeer populair. Zeker bij het Geusseltbad, waar sterk ingezet wordt op goede faciliteiten voor sportieve zwemmers. Kortgeleden werden de openingstijden voor banenzwemmen al verruimd en nu maakt het Geusseltbad nog een extra kwaliteitsslag in de manier waarop het banenzwemmen aangeboden wordt. Met het nieuwe Active+ concept kunnen banenzwemmers meer uit hun zwemtraining halen, dankzij betrokken toezichthouders, trainingsschema’s en wekelijkse uitdagingen. 

Populair
Het Geusseltbad heeft toestroom van zwemmers op een zeer gedifferentieerd niveau, van triatleten tot recreanten ver in de 70. Er is dan ook veel vraag naar mogelijkheden om baantjes te trekken. Uit het recente klanttevredenheidsonderzoek kwam naar voren dat men graag een verruiming zag van de tijden voor banenzwemmen. Hier is direct gehoor aan gegeven, door met name in de ochtenden meer uren in te roosteren. Bezoekers kunnen dagelijks banenzwemmen in het Geusseltbad, met diverse tijdstippen in de ochtend, middag én avond. Dankzij de verschillende banen, kan iedereen op het eigen niveau sporten en bewegen.

Kwaliteitsslag
Om het banenzwemmen naar een hoger niveau te tillen, start het Geusseltbad op 13 mei met het nieuwe Active+ concept. Zwembadmanager Tom ziet Active+ als een mooie aanvulling op de zwemtraining van alle individuele zwemmers. “We merken dat veel banenzwemmers behoefte hebben aan techniektraining, om zo beter, meer ontspannen en langer te kunnen zwemmen. Met Active+ willen we hierop inspelen. Of je nu regelmatig zwemt of net begint: als je de basistechnieken en zwemslagen beter onder de knie hebt, krijg je er vanzelf meer plezier in en ervaar je de voordelen van zwemmen nog sterker. Daarom gaan onze toezichthouders banenzwemmers (indien gewenst) voorzien van technische tips en hulpmiddelen waarmee ze hun zwemslag en conditie kunnen verbeteren of hun doelstellingen kunnen behalen. Ook kunnen banenzwemmers op eigen gelegenheid gebruik maken van de trainingsschema’s die wij aanbieden op onze ‘Active+ wall’. Edo Sports heeft diverse trainingsschema’s samengesteld, gericht op conditie, snelheid of interval. Zo kunnen banenzwemmers steeds meer uit hun zwemtraining halen, op elk niveau.”  

Challenge of the week
Om banenzwemmers actief te betrekken bij het Active+ programma is er ook een ‘Challenge of the Week’. Tom: “We vinden het leuk om onze zwemmers uit te dagen om hun grenzen te verleggen. Dat doen we met een wekelijks wisselende challenge. Op onze Active+ wall en op Facebook kunnen banenzwemmers lezen welke uitdaging we die week voor hen in petto hebben. Het is geen wedstrijd, maar een uitdaging die zwemmers met zichzelf aan gaan. Ze kunnen hun score noteren op het bord en eventueel later die week proberen om hun eigen score te overtreffen. En ja, stiekem is het natuurlijk ook leuk om de resultaten van andere zwemmers te vergelijken met die van jouzelf!”

Het Active+ programma is beschikbaar vanaf 13 mei. Onze toezichthouders helpen je graag op weg.

Wil je nog meer uit je trainingen halen?
EDOsports organiseert regelmatig borstcrawlclinics voor beginners en gevorderen in het Geusseltbad. Ga naar www.edosports.nl voor meer informatie.« naar het nieuwsoverzicht