04-11-2020 | Corona-update

Corona-update 4 november:

Geusseltbad toch volledig gesloten voor periode van 2 weken

Tijdens de persconferentie op 3 november heeft het kabinet een tijdelijke verzwaring van de maatregelen afgekondigd. Om het aantal besmettingen sneller te laten dalen is besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

Vanaf woensdag 4 november 22.00 uur tot en met woensdag 18 november worden alle publiek toegankelijke locaties gesloten waaronder ook zwembaden. Gisteravond liet de Rijksoverheid nog weten dat er een uitzondering gold voor de zwemlessen. Helaas heeft men zojuist laten weten dat zij dit hebben teruggedraaid. De zwembaden moeten dus helemaal dicht en mogen ook geen zwemles geven. Over twee weken zal weer worden overgegaan op de gedeeltelijke lockdown.

Spelregels voor sport in het kort
Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, komen er nieuwe maatregelen voor sport.

De volgende maatregelen gelden nu voor sport:

  • Maximaal 2 personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten) in een groepje. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
  • Voor buitensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
  • Groepslessen voor volwassenen bij commerciële sportaanbieders (bijvoorbeeld dans-, fitness-, sport, yoga en boksscholen) zijn verboden. Dit verbod geldt voor groepslessen die binnen en buiten plaatsvinden. Ook bootcamps buiten met meerdere groepjes van 2 personen zijn dus niet toegestaan.
  • Zwembaden zijn gesloten.


    Houd onze website en social media pagina's in de gaten voor eventuele wijzigingen. Heb je toch nog vragen? Stuur een mail naar info@maastrichtsport.nl


« naar het nieuwsoverzicht