26-11-2021 | Nieuwe maatregelen sport vanaf 28 november

Vanaf zondag 28 november 05.00 uur gelden er nieuwe maatregelen bovenop de adviezen en regels die op dit moment al gelden. Sportlocaties, zowel binnen als buiten zijn tussen 17.00 en 05.00 uur gesloten. Naast het coronatoegangsbewijs is nu ook het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. Daarnaast is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden, behalve tijdens het sporten. Deze maatregelen gelden tenminste voor 3 weken.

Maatregelen op een rij

  • Tussen 17.00 uur en 05.00 uur mag er niet meer gesport worden op binnen- en buitensportlocaties.
  • Georganiseerd buiten sporten in de openbare ruimte na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.
  • Trainingen en wedstrijden voor topsporters zijn ook in de avond mogelijk.
  • Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals sportkantines, kleedkamers en toiletten, is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar, uitgezonderd mensen die functioneel aanwezig zijn, zoals trainers, scheidsrechters, rijouders en vrijwilligers.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht op plaatsen waar het coronatoegangsbewijs verplicht is.
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar. De 1,5 m is niet verplicht als dit de sportbeoefening in de weg staat.
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij amateursport en professionele sport.

Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid


Gebruikers gemeentelijke sportaccommodaties
We gaan meteen aan de slag om meer duidelijkheid te krijgen en alles zo goed mogelijk te regelen. Alle gebruikers van de binnen- en buitensportaccommodaties ontvangen maandag 29 november een e-mail met meer informatie.

Deelnemers sportprogramma's
Deelnemers aan onze sportprogramma's ontvangen z.s.m. bericht over wat dit betekent voor de sportactiviteiten.« naar het nieuwsoverzicht