15-06-2018 | Plaatsing slagboom nabij Geusseltbad

Naar aanleiding van de evaluatie van de exploitatie van het Geusseltbad heeft de raad aan het college gevraagd om samen met de gebruikers van sportpark Geusselt te kijken naar mogelijkheden om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van het bad te verbeteren. Dit traject heeft eind 2016 geresulteerd in een opgeleverd rapport met daarin een aantal door de gebruikers voorgestelde maatregelen, waaronder de realisatie van een slagboom op de Discusworp. Het college heeft besloten hier geld voor vrij te maken en heeft de plek van de slagboom vastgesteld, zodat de verkeersveiligheid voor de gebruikers van het sportpark en zwembad wordt verhoogd. Hiermee wordt voldaan aan een grote wens van de gebruikers van het sportpark en Geusseltbad. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden voor het aanleggen van deze slagboom zullen in juli van start gaan. Hierdoor kunnen auto’s, bussen en vrachtwagens niet meer zomaar de oprit voor het Geusseltbad inrijden en wordt verkeer afgeremd. Voor voetgangers en fietsers wordt er aan de zijkant van de slagboom een doorgang gemaakt. 

Toegang 

De vaste gebruikers van het Geusseltbad zullen in principe geen hinder ondervinden van de slagboom, aangezien zij zoals altijd gratis parkeren op de parkeerplaats. Bezoekers met een gehandicaptenparkeerkaart en taxi's met gasten die slecht ter been zijn, kunnen zich melden bij de spreekpaal aan de slagboom en op de reguliere gehandicaptenplaatsen nabij de ingang parkeren.

Let op: er mag van de parkeerplaatsen achter de slagboom uitsluitend geparkeerd worden door mensen mét een gehandicaptenparkeerkaart. Hier zal handhaving nog steeds op controleren.« naar het nieuwsoverzicht