13-04-2017 | Bouw Geusselt Sporthal vordert gestaag

Het is nog maar heel even geduld hebben en dan is Maastricht een mooie, gloednieuwe en multifunctionele sporthal rijker. De bouw van Geusselt Sporthal aan de Olympiaweg verloopt voorspoedig. Naar verwachting zal de bouwkundige oplevering in mei zijn.

Verwachte planning
Na de oplevering in mei zal er nog circa een maand nodig zijn voor de infrastructuur om het complex heen, waaronder de realisatie van het ‘voorplein’. De maand juli zal dan in het teken staan van de inrichting van de hal zodat de eerste verenigingen bij aanvang van het nieuwe schooljaar, in september, gebruik kunnen gaan maken van de verschillende faciliteiten in de hal.

Zone voor breedtesport
De nieuwe sporthal zal behalve voor diverse binnensporten, ook dienst doen als WMO-voorziening. De komst van de hal maakt van het gebied De Geusselt nog meer een zone voor breedtesport. Dat wil zeggen dat er zoveel mogelijk mensen zowel competitief als recreatief kunnen sporten. Maar breedtesport legt ook verbindingen met recreëren, onderwijs, wonen en gezondheid. Op dit moment kent de Geusselt naast het voetbalstadion van MVV met meerdere voorzieningen een voor Nederlandse begrippen zeer modern zwembad, een uitgebreide hockey- en voetbalaccommodatie, een tennispark, een hotel, het United World College, een wandelpark en woningen. Daar komt in de naaste toekomst de Groene Loper bij, als verbinding naar de landgoederenzone (recreatie) en een Boulodrôme.
 « naar het nieuwsoverzicht