Wachtwoord vergeten?
Vind je hier geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op via:
info@maastrichtsport.nl of 043 - 350 45 00
Via de pagina 'Openingstijden' vind je de standaard roosters. Er kunnen soms wijzigingen zijn. Kijk daarom altijd voor een actueel rooster in de ticketshop.
Om er zeker van te zijn dat je aan een activiteit kunt deelnemen, raden we je aan om een ticket vooraf online te reserveren. Tickets die je koopt aan de informatiebalie kunnen alleen met pin worden betaald.
Ja, je kunt ticket kopen aan de informatiebalie. Het is alleen mogelijk om te betalen met pin. Cash betalingen zijn niet mogelijk. Om zeker te zijn dat je aan een activiteit kunt deelnemen, raden we je aan om een ticket vooraf online te reserveren.
Bij een bezoek aan het Geusseltbad, gelden er een aantal huisregels. Deze regels zijn opgesteld om alle bezoekers een prettig verblijf te garanderen. Bekijk onze huisregels hier.
Heb je een chloorallergie? Dit betekent niet meteen dat je ook niet kunt zwemmen in het Geusseltbad.
Chloor houdt zwemwater schoon. Het chloor in de baden van het Geusseltbad vormen we door 'zoutelektrolyse' toe te passen. Met deze techniek zit er een maximale concentratie van 0,5% in het water. Dit is 30x lager dan bij de traditionele zuivering van zwemwater met 'chloorbleekloog'. Daarnaast voegen wij veel minder 'atriumhydroxide' toe aan het zwembadwater en de hoeveelheid zuur is een stuk lager. Hierdoor is er minder chloorlucht aanwezig in de baden. Op basis van deze informatie kun je het beste zelf inschatten of je hierin kunt zwemmen.
Stap 1: Ga naar de ticketshop
Stap 2: Reserveer de activiteit(en) en reken af met IDEAL, bankcontact of creditcard
Stap 3: Je ontvangt een ticket met QR-code in je mailbox
Stap 4: Print het ticket uit of scan de QR-code op je ticket direct vanaf je telefoon
Klik hier voor meer informatie over e-tickets
Ja, via jouw persoonlijke inlog op de ticketshop kun je eenvoudig zelf je ticket verplaatsen naar een andere datum of tijd. Je kunt de tickets alleen verplaatsen naar dezelfde soort activiteit. Tickets kunnen tot 15 minuten voor aanvang van de activiteit worden verplaatst. Recreatieve tickets kunnen zelfs tijdens het tijdsblok verplaatst worden tot 15 minuten voor het einde van het tijdsblok.
Volg deze stappen:
Stap 1: Log in op de ticketshop (gebruik het account waarmee je de tickets ook gekocht hebt)
Stap 2: Kies: 'Mijn profiel'
Stap 3: Kies: 'Reeds gekochte e-tickets en abonnementen'
Stap 4: Kies: 'Mijn groepslessen' (ook bij het verplaatsen van recreatieve tickets)
Stap 5: Je ziet een overzicht met al jouw aangekochte tickets. Klik achter het juiste ticket op de button ‘Verplaatsen’ en kies een nieuwe datum en tijd.
Bekijk de uitgebreide handleiding: Verplaatsen activiteit in e-ticketshop
Ja, in het Geusseltbad zijn er voldoende (650) kluisjes beschikbaar voor het opbergen van kleding en andere spullen. Voor het gebruik van een kluisje heb je een muntstuk ter grootte van € 0,50 nodig. Dit is borg en krijg je na gebruik van het kluisje weer terug.
Elk bad is voorzien van een eigen doucheruimte met 6 douches. In de beautyruimte naast de ingang zijn er föhns aanwezig om je haren te drogen. Deze ruimte is voorzien van een grote spiegel.
Ja, er is een tribune voor het wedstrijdbad en combibad. Deze zijn toegankelijk via de trap (links) naast de informatiebalie.
Zorgbad:
Wil je hier graag meer over weten? Informeer hierover bij de informatiebalie.
Zwemvleugels:
Zwemvesten en andere drijfmiddelen:
Praktische tips:
Het banenzwemmen vindt plaats in vaste tijdslots van 60 minuten. Na het eindsignaal van de toezichthouder dient men de training af te ronden en het water te verlaten.
Ja, het mogelijk om je badenkaart te gebruiken. In de handleiding: ‘Reserveren met badenkaart’ lichten we toe hoe je je als gebruiker van een 25 of 50 badenkaart kunt inschrijven voor een activiteit. In de e-ticketshop kun je bekijken hoeveel baden er nog op jouw kaart staan en hoe je deze zelf kunt opwaarderen.
Let op: ook met een meerbadenkaart dien je altijd te reserveren voor banenzwemmen!
Ja, tijdens het banenzwemmen zijn er plankjes en pull buoy's beschikbaar waar je gebruik van kunt maken. Ook zijn er banenzwemschema's voor verschillende niveaus in het Nederlands en Engels.
Leskaarten kunnen verlengd worden in de ticketshop. Daarnaast kunnen leskaarten (alleen met pin-betaling) verlengd worden bij de informatiebalie.
Ja, het is mogelijk om je kind te helpen met omkleden. De groepskleedkamers voor zwemlessen mogen alleen gebruikt worden door moeders met dochters of vaders met zoons. Een vader met een dochter of moeder met een zoon gebruiken altijd de kleine kleedhokjes.
Ja, ouders kunnen toekijken op de tribune van het wedstrijdbad en combibad. De laatste 5 minuten mogen ouders de zwemzaal in om te kijken.
Onze zwemdocenten houden ouders / verzorgers graag op de hoogte van de voortgang en ontwikkeling van hun kind. Heb je een vraag of opmerking? Bespreek dit met de desbetreffende zwemdocent aan het einde van de zwemles. Lukt dit niet? Neem dan contact op via zwemlessen@maastricht.nl. Wij beantwoorden jouw bericht zo snel mogelijk.
Ja, voor een kind op zwemles kun je gratis reserveren via de optie: 'Gebruikers 25/50 badenkaart (geen ODS en MUMC+)'. Ouders en kinderen die geen zwemles volgen in het Geusseltbad betalen gewoon regulier tarief. Meld je bij aankomst bij de informatiebalie om toegang te krijgen tot de baden.
Bij een infectieziekte kan een kind soms niet komen zwemmen. Of het kind wel of niet kan meedoen hangt af van: 1. hoe voelt het kind zich?
2. is de ziekte besmettelijk voor andere personen?
1. Hoe voelt het kind zich?
Verschijnselen waarmee afgeraden wordt om te zwemmen:
Verschijnselen waar een kind wel mee zou kunnen zwemmen:
Twijfel je? Neem contact op met de informatiebalie via info@maastrichtsport.nl of 043 350 45 00
2. Is de ziekte besmettelijk voor andere personen?
Bij bepaalde besmettelijke ziekten mag het zieke kind niet naar het zwembad komen. Dit om besmetting van andere kinderen te voorkomen.
De belangrijkste in het zwembad voorkomende infectieziektes:
Hoofdluis
Hoofdluizen zijn kleine grauwe beestjes van twee á drie millimeter lengte. Ze zitten het liefst dicht op de hoofdhuid, waaruit ze het bloed zuigen waar ze van leven. De eitjes (neten) lijken op roos maar zitten vastgekleefd aan het haar.
Verschijnselen:
Wel of niet zwemmen?
De besmetting bij hoofdluis vindt heel gemakkelijk plaats. Het is aan te raden u kind tijdelijk niet naar de zwemles te laten gaan.
Middenoorontsteking en loopoor
Een acute middenoorontsteking is een plotseling optredende infectie van het middenoor (de ruimte achter het trommelvlies). Deze ontsteking kan veroorzaakt worden door allerlei virussen en bacteriën die ook verkoudheid en andere luchtweginfecties veroorzaken.
Verschijnselen:
Wel of niet zwemmen?
Een middenoorontsteking is meestal een complicatie van een verkoudheid en is op zich niet besmettelijk. Het vocht van een loopoor is wel besmettelijk. Tijdens de acute fase van de middenoorontsteking is uw kind te ziek om te zwemmen door koorts en pijn. Bij een loopoor is het trommelvlies geperforeerd en dat betekent dat er water in het middenoor zou kunnen komen bij zwemmen. Zolang het loopoor bestaat en het trommelvlies niet is genezen moet het kind niet zwemmen.
Krentenbaard of kinderzeer (impetigo)
Krentenbaard is een oppervlakkige infectie van de huid, veroorzaakt door bacteriën. Soms verschijnt de infectie op plaatsen die eerder stuk gekrabd zijn zoals bij eczeem of muggenbulten. De infectie zit meestal in het gezicht rond de neus of mond, onder de oksel, maar kan zich ook op andere plaatsen voordoen.
Verschijnselen:
Wel of niet zwemmen?
Het is aan te raden uw kind tijdelijk niet naar de zwemles te laten gaan als de blaasjes nog niet zijn ingedroogd of als uw kind langer dan 48 uur een antibioticakuur ondergaat.
Steenpuisten
Een steenpuist is een huidinfectie die veroorzaakt wordt door een bacterie (stafylokok). Er ontstaat een pijnlijke rode warme bult rond de haarwortel. In enkele dagen kan de zwelling onderhuids toenemen, er ontstaat een onderhuidse ontsteking met een zwarte punt. Er kan een behoorlijke hoeveelheid pus gevormd worden die afvloeit als puist opengaat.
Verschijnselen:
Wel of niet zwemmen?
Besmetting kan optreden na contact met de pus die uit de steenpuist loopt. Uw kind kan gewoon gaan zwemmen als:
Waterpokken
Waterpokken is een besmettelijke infectieziekte die veroorzaakt wordt door een virus. De ziekte duurt ongeveer zeven dagen en geneest spontaan. Na genezing is men levenslang beschermd tegen waterpokken. Het virus blijft echter in het lichaam aanwezig en kan op latere leeftijd gordelroos veroorzaken.
Verschijnselen:
In het begin lichte koorts, hoesten en hoofdpijn. Na een paar dagen verschijnen er rode bultjes, waarop na zes tot twaalf uur blaasjes ontstaan die erg kunnen jeuken. De blaasjes gaan open of drogen in, er ontstaan korstjes die er na enige tijd afvallen. Waterpokken zitten vooral op de romp, het gezicht, tussen de haren en in de mond. Door krabben kan een huidinfectie ontstaan.
Wel of niet zwemmen?
Waterpokken is besmettelijk vanaf een dag vóór het ontstaan van blaasjes totdat alle blaasjes zijn ingedroogd. Niet zwemmen vanwege besmettingsgevaar is niet zinvol omdat de besmetting vaak al heeft plaatsgevonden voordat de ziekte zich openbaart. Wij raden zwemmen tijdens de acute fase (blaasjes zijn open) af. Maar als alle blaasjes zijn ingedroogd en het kind graag wil gaan zwemmen, kan dat zonder probleem.
Waterwratten
Waterwratten wordt veroorzaakt door een virus. Het is een goedaardige huidaandoening die vaak bij kleuters en peuters voorkomt. Waterwratten verdwijnen meestal vanzelf binnen 6 tot 18 maanden. Daarna is het kind immuun voor waterwratten
Verschijnselen:
Wel of niet zwemmen?
Het kind mag zwemmen maar moet contact vermijden met andere kinderen in de les.