Verantwoord en veilig zwemmen

Zwemmen en corona

Sinds maandag 18 mei zijn wij onze zwemactiviteiten waar mogelijk aan het hervatten. Dit doen wij met inachtneming van de geldende richtlijnen van het RIVM en aan de hand van het protocol ‘Verantwoord Zwemmen’ van de Zwembadbranche. Het Geusseltbad is inmiddels dusdanig ingericht dat wij kunnen voldoen aan de landelijke hygiëne- en veiligheidseisen. 

Wij zijn enorm verheugd dat wij jullie stap voor stap weer kunnen laten genieten van de zwemsport. Er komt echter heel wat bij kijken om een zwembad, haar verenigingen en huurders én de programmering corona-proof te maken en te houden. Wij vragen dan ook jullie begrip in deze dynamische tijd en hopen jullie spoedig terug te zien in ons bad.Gefaseerde opstart zwemactiviteiten - update 5 juni 2020

Gezien de regelgeving, betekent de heropening níet dat het volledige zwemaanbod van en in het Geusseltbad direct voor iedereen opgestart kan worden. De heropening zal in fases verlopen, waarbij er geleidelijk wordt bekeken welke programmaonderdelen verantwoord gestart en opgeschaald kunnen worden.

 • Banenzwemmen
  Wij zijn sinds maandag 18 mei succesvol gestart met het aanbieden van het reguliere banenzwemmen. Inmiddels zijn we ook gestart met 50+ zwemmen en dameszwemmen. Om de richtlijnen te kunnen handhaven, ziet het banenzwemmen er iets anders uit dan normaal. Het reguliere rooster is vervangen door vaste tijdslots, waarvoor men kan reserveren door een ticket te kopen in de e-ticketshop. Ook gelden er aangepaste regels voor banenzwemmen, 50+ zwemmen en dameszwemmen. 
   
 • Verenigingen en zorggroepen
  Het bad kan vanaf 25 mei weer gebruikt worden door de zwemverenigingen die hiervoor kiezen. De zwemverenigingen die van start gaan, nemen zelf contact op met hun leden. De zorggroepen kunnen nog geen gebruik maken van het Geusseltbad. Wij zijn in gesprek met de aanbieders van de zorggroepen om te bekijken of, wanneer en hoe ook zij van start kunnen.
   
 • Zwemlessen
  Vanaf 3 juni gaan we een deel van onze zwemlessen weer opstarten! Het gaat om de zwemlessen voor diploma B & C, Small Group lessen en zeemeermin zwemtraining. Vanaf 8 juni komen hier ook een deel van de zwemlessen voor diploma A bij. Wij hebben reeds contact opgenomen met de ouders/verzorgers van de zwemgroepen die weer kunnen starten. Dit geldt helaas nog níet voor alle groepen. Wij werken er hard aan om ál onze zwemlessen zo snel mogelijk veilig en verantwoord op te starten. Zodra een lesgroep kan starten, wordt er telefonisch en/of per e-mail contact opgenomen met de ouders. Bekijk alle informatie over  zwemlessen in corona-tijd via deze link!
   
 • AquaFit lessen en recreatief zwemmen
  Vanaf maandag 8 juni zullen de volgende groepslessen opgestart worden: AquaRobics, AquaJoggen, AquaFietsen, FloatFit en zwnagerschapszwemmen. Voor deelname aan deze groepslessen is vooraf reserveren via de e-ticketshop verplicht. De groepslessen worden gegeven volgens het weekrooster. We hebben ervoor gekozen om op te starten met deze groepen, omdat de geldende maatregelen binnen deze lessen het beste te handhaven zijn. Indien dit goed gaat, zullen we spoedig opschalen naar meer groepen.
 • Recreatief zwemmen
  Het bad is nog niet beschikbaar voor recreatief zwemmen. We zullen afhankelijk van onze ervaringen en die van andere baden in de regio stapsgewijs opschalen, om het zwemmen voor al onze doelgroepen verantwoord en veilig in te richten. Houd onze website en social media kanalen de komende weken in de gaten voor meer informatie.
   

Bekijk hier het weekrooster met actuele zwemactiviteiten
 Aangepaste huisregels en hygiënemaatregelen

Om gedurende de corona-pandemie deel te nemen aan de zwemactiviteiten in het Geusseltbad, is vooraf reserveren middels het kopen van een e-ticket verplicht. Bij aankoop van een e-ticket ga je akkoord met de geldende huisregels van het Geusseltbad. Op dit moment zijn er naast de algemene huisregels ook corona-huisregels en aanvullende huisregels per zwemactiviteit van toepassing. Omdat deze n.a.v. ontwikkelingen kunnen veranderen, dien je de actuele huisregels voor élk bezoek te bekijken. Maak jezelf alvast wegwijs en bekijk de aangepaste looproute in de downloads aan de rechterkant van deze pagina.
 Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de zwemveiligheid, de geldigheid van badenkaarten of over de maatregelen die wij genomen hebben? Bekijk onze antwoorden op veelgestelde vragen hier!