De 5 baden

combinatiebad met duikplankzorgbad leeg met paars licht

De 5 baden uitgelicht

Geusseltbad biedt een grote diversiteit aan baden en activiteiten. We zijn trots op ons uitgebreide programma-aanbod voor diverse doelgroepen en leeftijdscategorieën. Uiteraard zijn er veel (sport)verenigingen actief, maar daarnaast is er voor elke van onze baden een uniek activiteitenaanbod. De diversiteit van de baden biedt tal van mogelijkheden voor jong en oud, op het gebied van sport, recreatie, zorg en gezondheid.

Het recreatiebad

Het recreatiebad staat geheel in functie van ontspannen en plezier in het water. Twee borrelbanken zorgen voor “een bruisende” ervaring. Bezoekers kunnen zich laten meedrijven in de stroomversnelling en ervaren zo de weldaad van het stuwende water. Een grote familieglijbaan zorgt voor de nodige spanning en een spetterende belevenis. Natuurlijk zijn er ook voorzieningen voor de allerkleinste, waardoor juist dit bad geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen.

Het combibad

Het combibad biedt tal van mogelijkheden. Aan de diepste zijde (ruim 4 meter) zijn er duikplanken van 1 en 3 meter hoog. Deze kant wordt ook door de duikvereniging gebruikt om te duiken. Daarnaast vinden hier vooral de doelgroepactiviteiten op muziek plaats, zoals onder andere: aquarobics, aquajoggen en aquaspinnen. Dit bad is voorzien van een geluidsinstallatie. Sfeervolle lichteffecten zijn mogelijk in alle kleuren van de regenboog.

Het wedstrijdbad

Het wedstrijdbad: de naam zegt het al, dit bad is bedoeld voor de sporters die hard en intensief willen zwemmen. Dit bad voldoet aan de regels om wedstrijden korte baan zwemmen (25 m. lengte) te organiseren. Moderne startblokken en elektronische tijdwaarneming zijn aanwezig. Het bad heeft maar liefst een tribunecapaciteit voor ongeveer 250 bezoekers. Bijzonder is het feit dat het bad ook geschikt is gemaakt voor o.a. het spelen van onderwaterhockey en waterpolo.

Het zorgbad

Het zorgbad is een bassin van 8 x 25 meter met beweegbare bodem waardoor de waterdiepte kan variëren van 0 m tot 1.80 m. De watertemperatuur in dit bad is gemiddeld 33°C, waardoor het speciaal voor ouderen, patiënten en baby’s zeer geschikt is. Ook is dit bad is voorzien van diverse technische snufjes op het gebied van geluid en licht. Er is een verplaatsbare plafondlift voor doelgroepen met een beperking en de mogelijkheid tot blindering van de ramen zorgt voor voldoende privacy voor specifieke patiëntengroepen.

Het buitenbad

Een prachtig onder architectuur aangelegde ligweide, biedt voldoende zonnige maar ook schaduwrijke plekken om te ontspannen en gebruik te maken van de aanwezige baden. Het buitenbad is maar liefst 1.40 meter diep met een oppervlakte van 340m2. Onder het genot van een fris drankje kunt u gebruik maken van het buitenterras, voorzien van peuter- en kleuter speelvoorzieningen. Op de homepage van deze site kunt u zien of het buitenbad vandaag geopend is. Het buitenbad seizoen loopt van 1 mei tot 1 september.