Algemene info

Algemeen - Combinatiegebouw

Welkom in het Geusseltbad: meer dan alleen water!

Het Geusseltbad biedt diverse binnenbaden, een buitenbad en een uitgebreid programma-aanbod met diverse activiteiten voor jong en oud. Lekker zwemmen en genieten in een gemoedelijke sfeer, middenin het groene hart van het Geusseltpark. Geusseltbad is een zwembad voor iedereen. Jong en oud, recreatief, sportief, op weg naar herstel, individueel of in clubverband. Het Geusseltbad biedt een grote diversiteit aan baden en activiteiten. Via de online ticketshop kunnen bezoekers zich makkelijk inschrijven voor de diverse zwemactiviteiten. Het Grand Café Geusseltbad biedt een prima uitvalsbasis om even te genieten van een hapje en een drankje.

Een bijzonder project

Op 1 mei 2013 opende Geusseltbad voor het eerst haar deuren. Om meerdere redenen is Geusseltbad een bijzonder project, voor Maastricht maar zeker ook voor de hele regio. Goed bereikbaar en op een duurzame manier vormgegeven door architectenbureau Slangen+Koenis, staat het bad midden in de groene long van het Geusseltpark. Geusseltbad is meer dan een zwembad alleen. Met zijn multifunctionele kleedclubgebouwen, fraaie sportvoorzieningen, behulpzame sportparkbeheerders en ruime openingstijden is het Geusseltbad in combinatie met kwaliteitssportpark Geusselt dé plek waar Maastrichtenaren en mensen uit de regio prettig kunnen sporten en bewegen.

Maastricht Sport 

Het Geusseltbad is een uniek gebouw voor zwemmers, maar ook voor Maastricht sport: de uitvoeringsorganisatie Sport van de gemeente Maastricht, die het Geusseltbad exploiteert en hier tevens ook gehuisvest is. Het Geusseltbad is onderdeel van het sportieve hart van deze organisatie die in dit gebouw tevens het kleedclubgebouw faciliteert voor drie grote Maastrichtse sportclubs. 

Met de opening van het Geusseltbad en het combinatiegebouw is de ambitie van de gemeente Maastricht om sportieve verbindingen te leggen werkelijkheid geworden. Het Geusseltpark ontpopt zich tot een levendig parkgebied waarin sporten, wonen, werken, recreëren en elkaar ontmoeten voor iedereen mogelijk is.