Algemene info

Welkom in Geusseltbad

Op 1 mei 2013 opende Geusseltbad voor het eerst haar deuren. Geusseltbad is een zwembad voor iedereen. Jong en oud, recreatief, sportief, op weg naar herstel, individueel of in clubverband. Het Geusseltbad biedt een grote diversiteit aan baden en activiteiten.

Om meerdere redenen is Geusseltbad een bijzonder project, voor Maastricht maar zeker ook voor de hele regio. Goed bereikbaar en op een duurzame manier vormgegeven door architectenbureau Slangen+Koenis, staat het bad midden in de groene long van het Geusseltpark.

Maastricht Sport Exploitant van Geusseltbad

Een uniek gebouw voor zwemmers, maar ook voor Maastricht sport de uitvoeringsorganisatie Sport van de gemeente Maastricht die het Geusseltbad exploiteert en hier tevens ook gehuisvest is. Het Geusseltbad is onderdeel van het sportieve hart van deze organisatie die in dit gebouw tevens het kleedclubgebouw faciliteert voor drie grote Maastrichtse sportclubs.

Met de opening van het Geusseltbad en het combinatiegebouw is de ambitie van de gemeente Maastricht om sportieve verbindingen te leggen werkelijkheid geworden. Het Geusseltpark ontpopt zich tot een levendig parkgebied waarin sporten, wonen, werken, recreëren en elkaar ontmoeten voor iedereen mogelijk is.